Rabarberi krõbedik
portsjoneid4
Komponendid
Juhend
- Vaja läheb:
- 700 g rabarberit
- 3 spl suhkrut
- Puru:
- 120 g jahu (40 g võib asendada kaerahelvestega)
- 85 g suhkrut
- 1 tl kaneeli
- 1 apelsini riivitud koor
- 75 g võid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- Sega suhkur, kaneel, jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel. Lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa riivitud apelsini koor ja sega läbi.
- Koori ja tükelda rabarber, puista peale suhkur ja sega läbi. Vala rabarberitükid võitatud ahjuvormi (20x30cm). Pudista puru peale.
- Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 35 minutit. (25 min ilma pöördõhuta ja 10 min pöördõhuga).
- Maitseb eriti hästi veidi jahtunult ja vanilje jäätisega. Samuti võiks serveerida ka vaniljekastme või vahukoorega.


Retseptid





