Rabarberimagustoit
8 portsjonit 24,5 punkti
1 portsjon 3 punkti
Põhi:
500 g rabarberit
75 g suhkrut
2 tl kaneeli
1 sl tärklist
Kate:
100 g täisterakaerahelbeid
50 g suhkrut
35 g nisujahu
50 g kreeka pähkleid
100 g võideksit (66 %)
Valmistamine:
- Tükelda rabarber ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale.
- Sega omavahel suhkur, kaneel ja tärklis ning puista ühtlaselt rabarberitele.
- Katte valmistamiseks sega kuivained, tükeldatud kreeka pähklid ja sulatatud või.
- Laota kate ühtlaselt rabarberitele.
- Küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit. Serveeri koos jäätise või vanillikastmega, maitseb ühtmoodi hea nii soojalt kui jahtunult.
Nõuanne: Jäätise või vanillikastme ühikud arvesta lisaks.
Retsepti idee ja foto: Ilvi Pirson
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...