HILISSUVINE SALAT

HILISSUVINE SALAT

4 portsjonit 1 portsjon 
 
Koostis:
7-8 keskmise suurusega keedetud kartulit  (700 g) 
5 keskmise suurusega õuna 
2 sibulat
2 sl rapsiõli (vm maitseta praadimisõli)
2 sl seedriseemneõli (saad osta SIIT)
soola, pipart, muid vürtse ja värskeid ürte maitse järgi
 
Valmistamine:
1. Lõika kartulid ja õunad viiludeks ning prae rapsiõlis. 
2. Lõika sibulad rõngasteks ja prae eraldi.
3. Soovitatav on serveerimistaldrikud eelnevalt ahjus soojendada. Pane praetud kartulid, õunad ja sibulad taldrikutele. Piserda peale seedriseemneõli ja lisa oma lemmikürdid.
 
Eelnevalt kuumutatud taldrikud ja soojad köögiviljad toovad seedriseemneõli maitse paremini esile. 
Võid selle salati valmistada hilissuvel, kodumaiste värskete kartulite ja õuntega – nii on roog kõige maitsvam ja tervislikum.