Porgandi-ananassikook

Porgandi-ananassikook

PORGANDI-ANANASSIKOOK

20 tükki; 1 tükk

2 muna
100 g suhkrut
200 g porgandit
1 purk purustatud konservananassi omas mahlas (227 g)
130 g (200 ml) nisujahu
3 sl (50 ml) tärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
jahvatatud ingverit
jahvatatud nelki

Kate:

50 g 12% maitsestamata sulatatud juustu
50 ml ananassikonservi vedelikku
1 tops (150 g) Tere Light 0,2% ananassi-mango kohupiimapastat
3 sl tuhksuhkrut
1 tl vanilliinsuhkrut

1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Nõruta ananassikonservist 50 ml vedelikku katte jaoks. Riivi porgandid peeneks ja lisa munavahule koos purustatud ananassiga. Sega ühtlaseks.
2. Sega jahu, tärklis, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja maitseained, lisa porgandi-ananassi hulka. Sega kergelt, et ained vaid seguneksid
3. Aseta küpsetusvormi (20 x2 5 cm) põhja küpsetuspaber ja vala taigen vormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200º C juures 15-20 minutit või kuni kook on kergelt pruunistunud ning tikuga proovides jääb see kuivaks
4. Katte jaoks vahusta kohupiim ja sulatatud juust, lisades ananassikonservi vedelikku, maitsesta tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga
5. Tõsta kate jahtunud koogile ja lõika tükkideks.

*Soovitus: Koogipõhja võid valmistada eelmisel päeval ja samuti võid seda sügavkülmutada. Kate valmista samal päeval kui soovid kooki serveerida.

Sulatatud juustu saad hästi vahustada kui see on olnud toatemperatuuril umbes pool tundi.