Maasikatort

Maasikatort

 

12 tükki, 1 tükk

Küpsetusvormi määrimiseks:
2 tl vedelat margariini
2 sl kaerakliid

Põhi:
2 muna 
50 g suhkrut
3 sl nisujahu
1,5 sl kaerahelbeid
1,5 sl kaerakliisid
3 sl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljesuhkrut

Immutamiseks:
2 sl 12% Creme Vanilla vahustatavat vaniljekastet 
50 ml piima

Kate:
100 ml 12% Creme Vanilla vahustatavat vaniljekastet 
100 ml 0,2% Tere Light maasika-vaarika jogurtit
150 ml 0,2% Tere Light maasika-vaarika kohupiimakreemi
4 tl suhkrut
2 sl sidrunimahla
riivitud apelsinikoort
1 liiter maasikaid

1.Kuumuta ahi 175º C kraadini. Määri vorm ja puista üle kaerakliidega.
2.Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, kliid, kaerahelbed, maisitärklis, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur omavahel. Lisa munavahule ettevaatlikult segades.
3.Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta umbes 15 minutit. Jäta koogipõhi jahtuma.
4.Sega vaniljekaste piimaga ja immuta sellega koogipõhi. Vahusta  külm vaniljekaste. Sega jogurt, kohupiim ja suhkur ning vahusta vaniljevahu hulka. Maitsesta sidrunimahla ja riivitud apelsinikoorega. Kata koogipõhi seguga ja lao peale sektoriteks lõigatud maasikad.