Kohupiima-vaarika küpsisetort

Kohupiima-vaarika küpsisetort

 

12 tükki; 1 tükk     
 
Põhi:       
160 g Kalev Nisukliiküpsis vaarika ja kõrvitsaseemnetega  
100 g 50% margariini      

Täidis:
80 g vaarikatarretise pulbrit (Mikaado)   
650 ml vett 
mõni tilk vedelat suhkruasendajat 
2 topsi (300 g) Tere Light 0,2% vaarika-maasika kohupiimakreemi 
225 g pudel 19% cremefine koort vahustamiseks  
40 g suhkrut

Kate:
300 g vaarikaid (sügavkülmutatud) 
1 väike pakk tordiželeepulbrit

1.Purusta küpsised võimalikult peeneks ja sega sulatatud margariiniga. Kata ümmargune (Ø 26 cm) koogivorm küpsetuspaberiga, suru küpsisesegu ühtlaselt vormi põhja, pane umbes 30 minutiks külma.
2.Valmista tarretis tarretisepulbrist ja 400 ml veest. Jahuta umbes 30 minutit, aga ära lase tarduda.  Vahusta koor tihkeks vahuks.
3.Sega omavahel tarretis ja kohupiim, lisa vahukoore hulka, vahusta ühtlaseks ja maitseta suhkru ja mõne tilga suhkruasendajaga. Jaota kreem küpsisepõhjale ja pane umbes 1 tunniks külma. 
4.Puista vaarikad koogile. Valmista ülejäänud veega tordiželee vastavalt pakendil olevale juhisele. Vala želee marjadele ja lase tund aega  külmas seista.

* Soovitus: Vaarikate asemel võib kasutada ka maasikaid.