Rabarberikook

Rabarberikook

12 tükki; 1 tükk

Vormi määrimiseks:
1 tl õli või vedelat margariini 

Taigen:
50 g küpsetusmargariini   
4 sl suhkrut  
1 muna            
100 g rasvata kodujuustu  
65 g nisujahu   
50 g kiirkaerahelbeid 
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
1 liiter rabarberitükke
4 sl suhkrut   

Kaunistuseks:
Viilutatud maasikaid.

1. Määri 26 cm läbimõõduga küpsetusvorm õliga. Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa muna ja hõõru ühtlaseks kreemjaks massiks, sega juurde kodujuust.
2. Sega jahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber ning lisa margariini-munasegu hulka, sõtku ühtlaseks.
3. Suru taigen ühtlaselt küpsetusvormi põhja ja külgedele, pane peale rababeritükid, puista peale suhkur.
4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200º C juures 20-30 minutit kuni piruka küljed on kergelt pruunistunud.
5. Kaunista maasikaviiludega.