Marja-kohupiima sharlott
8 portsjonit; 1 portsjon
RULLBISKVIIT
4 muna
2 sl suhkrut + 2 sl kuumutamiskindlat suhkruasendajat
3 sl nisujahu
3 sl kartuli- või odratärklist
4 tl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
MARJATÄIDIS
1 klaas vaarikaid või mustsõstraid
2 tl želatiini
150 g rasvata kohupiimapastat
1 tl vaniljesuhkrut
soovi korral pisut suhkruasendajat
VIRSIKU-KOHUPIIMATÄIDIS
2 vähese suhkruga kompotivirsikut
350 g rasvata kohupiimapastat
100 g kuni 15% maitsestamata toorjuustu
Exquisa toorjuust 0,2% - 100 g 1
3-4 tl želatiini
1 tl vanillisuhkrut
suhkruasendajat maitse järgi
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, tärklis, kakao ja suhkruasendaja omavahel ja sõelu munamassi hulka ettevaatlikult segades.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta eelsoojendatud 200kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile jahtuma, eemalda kasutatud paber ettevaatlikult.
Täidiseks püreesta marjad, sega hulka kohupiim, maitsesta vanillisuhkru ja suhkruasendajaga. Paisuta želatiin väheses külmas vees ja kuumuta lahustumiseni.
Määri täidis biskviidipõhjale ja rulli kokku. Lase veidi aega imbuda ja lõika sellest 1,5-1,8 cm paksused viilud.
Lao viilud ümmarguse põhjaga kilega vooderdatud kausi põhjale ja külgedele.
Lõika virsikud viiludeks ja lao rullbiskviidiviiludele. Kohupiimatäidise jaoks sega omavahel tükeldatud rasvata kohupiimapasta ja toorjuust, maitsesta vanilli ja suhkruasendajaga. Lisa vähese veega paisutatud ja lahustatud želatiin.
Kalla täidis kaussi ja kata järelejäänud rullbiskviidiviiludega. Kata toidukilega ja suru õrnalt ühtlaseks. Pane 3-4 tunniks külmkappi tarduma. Eemalda vormist ja kaunista.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...