Küpsetatud mee-juustukook

Küpsetatud mee-juustukook

 12 tükki; 1 tükk 2,5

Spray õli
165 g ehk 1 pakk Kalevi küpsiseid
3 sl vedelat mett
400 g rasvata kodujuustu
200 g väherasvast toorjuustu
5 sl suhkrut

1 sidruni mahl
2 tl vaniljesuhkrut
3 muna
1-2 hapukat õuna või 1 klaas külmutatud marju

1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Vooderda 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm
küpsetuspaberiga, pritsi üle spray õliga.
2. Purusta küpsised, sega juurde mesi. Kalla segu vormi ja suru
ühtlaselt vormi põhja. Jäta 15 minutiks külmkappi seisma.
3. Samal ajal pane kodujuust, toorjuust, tuhksuhkur, sidrunimahl ja vaniljesuhkur kaussi ja sega
ühtlaseks massiks. Lisa munad ja mikserda saumikseriga korralikult läbi.
4. Kata koogipõhi kohupiimaseguga. Lõika õunad õhukesteks viiludeks ja pane koogile (võid juurde panna meelepäraseid marju). Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 1 tund. Keera ahi kinni, ava ahju uks ja jäta kook ahju aeglaselt jahtuma.

5. Lõika 12 tükiks.

Nõuanne: Sobib hästi eelmisel päeval valmis teha ja järgmisel pakkuda, koogi maitse läheb ajaga veel paremaks. Kui kasutad koogile ainult sügavkülmutatud marju, sega need enne 1 tl kartulitärklisega.
 

Retsepti teostus ja foto: Laura Laanjärv