Õuna-pistaatsiakook

Õuna-pistaatsiakook

 20 tükki; 1 tükk  

 

260 g väherasvast margariini

150 g tuhksuhkrut

1 sl vaniljesuhkrut

1 muna

1 munakollane

210 g jahu

200 g tärklist

1,5 kg punaseid õunu

6 sl õunakeedist (võib asendada aprikoosikeedisega)

30 g hakitud pistaatsiapähkleid

 

  1. Vahusta margariin tuhksuhkruga, maitsesta vaniljesuhkruga, lisa muna ja munakollane ning hõõru õhuliseks. Sega kokku jahu ja tärklis ning sõelu margariini hulka, sega ühtlaseks. Mägi taigen toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

  2. Lõika õunad (koos koortega) viiludeks, lao taignale. Küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel kuumusel 180° C juures umbes 30 minutit. Määri keedis koogile, puista peale hakitud pistaatsiapähklid.