Rosina-pirnikook

Rosina-pirnikook

 20 tükki; 1 tükk

 

2 kg punaseid pirne

400 ml mustsõstranektarit

500 g jahu

50 g värsket pärmi

50 g väherasvast (45%) margariini

250 ml leiget rasvata piima

soola

1 tl purustatud aniisiseemneid

1 muna

2 sl suhkrut

4 sl rosinaid

½ tl jahvatatud ingverit

½ tl kaneeli

  1. Lõika pirnid sektoriteks ja pane kõrge servaga kaussi. Lisa mustsõstranektar, lase pirnidel umbes 1 tund seista aeg-ajalt ettevaatlikult keerates. Kalla teise kaussi 480 g jahu ja tee keskele väike süvend. Murenda sinna pärm, sega koos 3 sl leige piimaga ühtlaseks taignaks ning jäta kinnikaetult sooja kohta ligikaudu 15 minutiks kerkima.

  2. Lisa margariin, piim, näputäis soola, aniis ja muna. Sõtku taigent ja jäta kinnikaetult sooja kohta veel umbes 30 minutiks kerkima. Rulli taigen ülejäänud jahuga lahti ja laota küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Võta pirnid vedelikust välja, lase nõrguda Kuivata pirnid ja lao need tihedalt taignale.

  3. Sega kokku suhkur, pestud rosinad, ingver ja kaneel ning puista pirnidele. Lase koogil veel 10 minutit seista. Küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel kõrgusel 200° C juures umbes 45 minutit.