Mustika kohupiimakook

Mustika kohupiimakook

12 tükki; 1 tükk

Tainas:

240 g jahu

4 sl suhkrut

pisut soola

1 muna

paar tilka mandliessentsi

120 g 60% külma margariini

 Kate:

1 liiter mustikaid

500 g (2 pakki) väherasvast kohupiima

100 g suhkrut

½ sidruni mahl

2 sl tärklist

3 muna

soola

4 tl kookoshelbeid

2 tl tuhksuhkrut

 

  1. Sega jahu, suhkur ja sool ning kalla töölauale. Tee keskele süvend, löö sisse muna. Tilguta peale mandliessents ja haki külm margariin süvensi ümber. Haki noaga hoolikalt läbi ja sõtku kätega kiiresti taignaks. Mähi taignapall kilesse ja pane pooleks tunniks külmikusse.

  2. Sega kohupiim, suhkur, sidrunimahl- ja koor. Sega juurde tärklis. Klopi kohipiima hulka 1 muna ja 2 munakollast. Ülejäänud 2 munavalget vahusta soolaga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiima hulka.

  3. Kata 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Rulli tainas õhukekselt lahti ja suru koogivormi põhja ja äärtele.

  4. Puista taignale kookoshelbed ja jaota peale mustikad.. tõsta peale kohupiimamass.

  5. Küpseta eelsoojendatud 200kraadises ahjus umbes 55 minutit.

  6. Lõika kook 12 tükiks.