Mustika kohupiimakook
12 tükki; 1 tükk
Tainas:
240 g jahu
4 sl suhkrut
pisut soola
1 muna
paar tilka mandliessentsi
120 g 60% külma margariini
Kate:
1 liiter mustikaid
500 g (2 pakki) väherasvast kohupiima
100 g suhkrut
½ sidruni mahl
2 sl tärklist
3 muna
soola
4 tl kookoshelbeid
2 tl tuhksuhkrut
-
Sega jahu, suhkur ja sool ning kalla töölauale. Tee keskele süvend, löö sisse muna. Tilguta peale mandliessents ja haki külm margariin süvensi ümber. Haki noaga hoolikalt läbi ja sõtku kätega kiiresti taignaks. Mähi taignapall kilesse ja pane pooleks tunniks külmikusse.
-
Sega kohupiim, suhkur, sidrunimahl- ja koor. Sega juurde tärklis. Klopi kohipiima hulka 1 muna ja 2 munakollast. Ülejäänud 2 munavalget vahusta soolaga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiima hulka.
-
Kata 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Rulli tainas õhukekselt lahti ja suru koogivormi põhja ja äärtele.
-
Puista taignale kookoshelbed ja jaota peale mustikad.. tõsta peale kohupiimamass.
-
Küpseta eelsoojendatud 200kraadises ahjus umbes 55 minutit.
-
Lõika kook 12 tükiks.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...