Veisefilee mustsõstrakastmega
2 portsjonit ; 1 portsjon
1 suur sibul
100 ml vett
100 ml mustsõstramahla
2 tl kastmepaksenduspulbrit
4 sl 15% toorjuustu
soola
Cayenne'i pipart
suhkrut
100 g sügavkülmutatud mustsõstraid
2 tl õli
2 x 125 g veisefileed
pipart
200 g keedetud kartuleid
-
Haki sibul ja hauta väheses vees kergelt läbi. Lisa mustsõstramahl ja ülejäänud vesi, kuumuta keemiseni ja lisa kastmepaksendaja.
-
Sega kastme hulka toorjuust, maitsesta soola Cayenne pipra ja suhkruga. Lisa kastmesse mustsõstrad ja kuumuta läbi.
-
Kuumuta pannil õli ja prae lihalõike kummaltki poolt umbes 3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
-
Serveeri veisefileed mustsõstrakastme ja keedetud kartulitega.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...