Hõrk kirsikook
12 tükki; 1 tükk
Põhi:
240 g nisujahu
50 g tuhksuhkrut
125 g 50% margariini
1 muna
terake soola
Kate:
3 muna
80 g suhkrut
25 g 50%margariini
450 g rasvata kohupiima
1 sl maisitärklist
1 sidruni riivitud koor
1 purk kivideta kompotikirsse
30 g purustatud pähkleid
kaunistuseks kirsse
1. Hõõru margariin suhkruga, lisa muna ja jahu ning sõtku kiiresti ühtlaseks taignaks. Keera taigen fooliumisse ja pane umbes pooleks tunniks külmkappi.
2. Suru taigen ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele, torka kahvliga mitmest kohast läbi.
3. Küpseta eelsoojendatud 200ktaadises ahjus umbes 15 minutit. Võid küpsetamise ajaks peale asetada teise küpsetuspaberi, millele puista läätsi raskuseks.
4. Võta kook välja ja keera kuumus 175kraadile.
5. Eralda munavalged kollastest. Hõõru margariin suhkruga ühtlaseks, lisa järk-järgult munakollased, seejärel kohupiim ja lisa tärklis. Sega juurde riivitud sidrunikoor.
6. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades.
7. Nõruta kompotikirsid, lisa purustatud pähklid ja kalla koogipõhjale. Pane peale kohupiimamass ja küpseta ahjus umbes 55 minutit, kuni kook on muutunud pealt kuldpruuniks.
Kaunista kirssidega.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...