Hõrk kirsikook

Hõrk kirsikook

12 tükki; 1 tükk

Põhi:
240 g nisujahu     
50 g tuhksuhkrut   
125 g 50% margariini
1 muna     
terake soola

Kate:
3 muna     
80 g suhkrut     
25 g 50%margariini    
450 g rasvata kohupiima   
1 sl maisitärklist    
1 sidruni riivitud koor
1 purk kivideta kompotikirsse  
30 g purustatud pähkleid  
kaunistuseks kirsse 

1. Hõõru margariin suhkruga, lisa muna ja jahu ning sõtku kiiresti ühtlaseks taignaks. Keera taigen fooliumisse ja pane umbes pooleks tunniks külmkappi.
2. Suru taigen ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele, torka kahvliga mitmest kohast läbi.
3. Küpseta eelsoojendatud 200ktaadises ahjus umbes 15 minutit. Võid küpsetamise ajaks peale asetada teise küpsetuspaberi, millele puista läätsi raskuseks.
4. Võta kook välja ja keera kuumus 175kraadile.
5. Eralda munavalged kollastest. Hõõru margariin suhkruga ühtlaseks, lisa järk-järgult munakollased, seejärel kohupiim ja lisa tärklis. Sega juurde riivitud sidrunikoor.
6. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades.
7. Nõruta kompotikirsid, lisa purustatud pähklid ja kalla koogipõhjale. Pane peale kohupiimamass ja küpseta ahjus umbes 55 minutit, kuni kook on muutunud pealt kuldpruuniks.
Kaunista kirssidega.