Valge šokolaadi ja suvemarjade juustukook

Valge šokolaadi ja suvemarjade juustukook

8 tükki; 1 tükk

15 min valmistamiseks+ 3-5 tundi külmutamiseks

500 g külmutatud suvemarju (maasikad, vaarikad, sõstrad, põldmarjad) 
20 g võid        
100 g (6,5 tk) digestive küpsiseid     
100 g valget šokolaadi      
250 g rasvata kohupiimapastat     
200 g light vaarika-maasika jogurtit     
0,5 dl suhkurt        
1 leht zelatiini
1 sl tärklist        

1.Pane külmutatud suvemarjad üle öö sõelale nõrguma. Jäta alles neist nõrgunud mahl.
2.Sulata või, jahuta ja sega purustatud küpsistega.
3.Võta 20 cm lahtikäiv koogivorm ning vooderda toidukilega. Kata põhi küpsisemassiga ja tõsta täidise valmistamise ajaks külmikusse jahtuma.
4.Tükelda valge šokolaadi ja sulata ettevaatlikult veevannis.
5.Sega sulatatud šokolaad kohupiimapasta ja  jogurtiga. Lisa suhkur ja sulatatud zelatiin.
6.Sega korralikult ühtlaseks massiks ning kõige lõpuks lisa sulatatud marjad (jäta umbes 1 sl kaunistamiseks).
7.Kalla segu koogivormi ja jäta külmikusse vähemalt kolmeks tunniks tarduma.
8.Kaunistuseks sega tärklis tilga veega ja sega see marjadest sulanud mahlaga.
9.Kuumuta segu nõrgal kuumusel paksenemiseni (mitte lasta keema tõusta) ja tõsta kõrvale jahtuma. Kui see on jahtunud, siis pritsi kisell koogile ja kaunista varem kõrvale pandud marjadega.
10.Soovi korral võid jämeda riiviga peale riivida natuke valget šokolaadi.