Maasika-besee rullkook

Maasika-besee rullkook

 

8 tükki; 1 tükk

20 minutit ettevalmistuseks + 20 minutit küpsetamiseks

4 munavalget      
200 g suhkrut      
1-2 tl vaniljesuhkrut ja 30 g tuhksuhkrut     
150 g rasvata kohupiimakreemi   
125 g väherasvast toorjuustu  0,2%      
250 g maasikaid     
kaunistuseks paar tervet maasikat ja mündilehti

1.Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat 20 cm x 33 cm küpsetuspaberiga.
2.Vahusta munavalgeid kuni tekivad pehmed teravad tipud.
3.Lisa ettevaatlikult suhkur ja jätka vahustamist kuni vaht on saavutanud ühtlaselt sileda ja läikiva beseemiktuuri tugevalt seisvate tippudega.
4.Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja kata ühtlaselt beseega, kasutades selleks puuspaatlit.
5.Küpseta ahjus 8 minutit kuni besee pind on saavutanud kuldse värvuse ning keera ahjukuumus 140 kraadile, jätka küpsetamist umbes 10 minutit.
6.Võta besee ahjust ja jäta küpsetuspaberile jahtuma.
7.Sega tuhk- ja vaniljesuhkur (jäta 1-2 tl tuhksuhkurt besee rullimiseks), lisa toorjuustu ja kohupiimakreemi hulka, sega hästi läbi ning hoia külmas kuni besee on täielikult jahtunud.
8.Pööra besee ümber tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda põhjalt küpsetuspaber. Kata ühtlaselt toorjuustumassiga ja laota kõige peale neljaks lõigatud maasikatükid. 
9.Rulli besee lühemat külge pidi küpsetuspaberi abil rullkoogiks ja tõsta koogivaagnale.
10.Kaunista tervete maasikate ja mündilehtedega. Serveeri kohe.