Beseekattega rabarbrikook

Beseekattega rabarbrikook

12 tükki; 1 tükk

Tainas:
100 g 45% väherasvast margariini  
100 g suhkrut     
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna     
6 sl vett
140 g jahu     
1,5  tl küpsetuspulbrit

Kate:
400 g rabarbrit  
160 g suhkrut      
45 g hakitud mandleid    

1. Vahusta margariin suhkru ja vaniljesuhkruga. Eralda munavalged rebudest. Lisa margariini-suhkrumassile munakollased ja vesi ning sega ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa tainasse. Pane tainas küpsetuspaberiga täidetud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõt 26 cm) ja küpseta eelsoojendatud 175kraadises ahjus keskmisel kõrgusel 20 minutit.
2. Lõika katte jaoks rabarber tükkideks, hauta väheses vees paar minutit, nõruta ja puiste üle 2 sl suhkruga. Vahusta munavalged, lisa ülejäänud suhkur ja vahusta edasi tugevaks vahuks. Kata eelküpsetatud koogipõhi rabarberiga, puista peale mandlid ning kata munavalgevahuga.
3. Küpseta kooki 175kraadises ahjus keskmisel kõrgusel veel 15 minutit.
4. Jaga kook 12 tükiks.