Beseekattega rabarbrikook
12 tükki; 1 tükk
Tainas:
100 g 45% väherasvast margariini
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
6 sl vett
140 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
400 g rabarbrit
160 g suhkrut
45 g hakitud mandleid
1. Vahusta margariin suhkru ja vaniljesuhkruga. Eralda munavalged rebudest. Lisa margariini-suhkrumassile munakollased ja vesi ning sega ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa tainasse. Pane tainas küpsetuspaberiga täidetud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõt 26 cm) ja küpseta eelsoojendatud 175kraadises ahjus keskmisel kõrgusel 20 minutit.
2. Lõika katte jaoks rabarber tükkideks, hauta väheses vees paar minutit, nõruta ja puiste üle 2 sl suhkruga. Vahusta munavalged, lisa ülejäänud suhkur ja vahusta edasi tugevaks vahuks. Kata eelküpsetatud koogipõhi rabarberiga, puista peale mandlid ning kata munavalgevahuga.
3. Küpseta kooki 175kraadises ahjus keskmisel kõrgusel veel 15 minutit.
4. Jaga kook 12 tükiks.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...