Emadepäeva tort

Emadepäeva tort

12 tükki; 1 tordilõik

1 tordipõhi
1 apelsin
apelsini mahla immutamiseks
400 g 0,1% kohupiimapastat
200 g väherasvast naturaalset toorjuustu
120 g tuhksuhkrut
kaunistuseks võõrasema õied või muid meelepäraseid tordikaunistusi


1. Pese apelsin hoolikalt harjaga ja riivi pool selle koorest peene riiviga. Ülejäänud apelsin fileeri ja haki parajalt väikesteks tükkidesks.
2. Sega ühtlaseks massiks kohupiimapasta, toorjuust, suhkur, lisa riivitud apelsinikoor.
3. Võta 1/3 kreemi ja lisa sellesse fileeritud apelsinitükid.
4. Lõika tordipõhi pikuti pooleks, immuta apelsinimahlaga ja kata alumine pool selle osa kreemiga, kuhu on lisatud apelsinitükid.
5. Pane peale teine pool tordipõhjast, immuta apelsinimahlaga. Tordi kaunistamiseks pane paar supilusikatäit kreemi tordipritsi, ülejäänud kreem määri tordi peale ja külgedele.  Kaunista tordipritsis oleva kreemiga sik-sakina tordi äär. Tõsta tort külmikusse umbes tunniks tõmbama.
6. Kaunista võõrasema õitega või teiste tordikaunistustega (nonparellid).

Lõika tort 12 tükiks.