Marjane juustukook

Marjane juustukook

6 tükki; 1 tükk

1 tund marjade sulatamiseks. 20 minutit ettevalmistus + 2-3 tundi jahutamiseks

200 g sügavkülmutatud punaste marjade segu:
(vaarikad, mustsõstrad, punased sõstrad, maasikad)
6 digestive küpsist       
40 g vähekalorilist sulatatud margariini  
200 g väherasvast toorjuustu (toasoe)  
250 g light vaarika-maasikajogurtitjogurtit  
3 zelantiinilehte
50 g suhkurt       

1.Jaga sügavkülmutatud marjad võrdselt kahte (millest üks osa jääb lõpus peale kaunistamiseks) kaussi ja tõsta vähemalt 1 tund varem sulama.
2.Purusta küpsised ( aseta need toidukilesse ja rulli taignarulliga pudiks) ja sega sulatatud margariiniga ühtlaseks massiks. Tõsta mass lahtikäiva 18 cm pohjaga tordivormi. Jäta ootele.
3.Sega kokku toasoe toorjuust ja jogurt.
4.Pane zelatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma.
5.Pooltele marjadele pane peale suhkur teine pool marju nõruta (kaunistuseks) ning vala saadud mahl sukruga marjadele. Soojenda suhkruga marjad õrnal tulel kuni suhkur on sulanud. Kurna marjadelt eraldunud mahl läbi sõela.
6.Pigista želatiinilehed üleliigsest veest ja aseta sooja marjamahla hulka ning sega kuni želatiin on sulanud.
7.Võta ettevalmistatud koogipõhjavorm ja tõsta marjad lusikaga koogipõhjale ühtlaselt laiali.
8.Vala peene nirena želatiiniga segatud mahl jogurti-toorjuustu massi hulka samal ajal kogu aeg segades. Vala saadud segu koogipõjle marjade peale.
9.Aseta kook külmkappi tarduma (vähemat 2-3 tundi)
10.Eemalda koogivorm ja tõsta kook serveerimistaldtikule. Kaunista kook kurantud marjadega ja serveeri koheselt.