Lihavõtte tibutort
1 portsjon
kokku 12 portsjonit
Põhi:
3 muna
4 sl suhkrut
3 sl nisujahu
4 sl kartulijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 ml kookoshelbeid
Täidis
2 muna
300 ml värsket apelsinimahla
2 sl maisitärklist
4 tl margariini
120 g suhkrut
Niisutamiseks 100 ml virsikukompoti vedelikku
Kaunistuseks
1 prk (6 tk) virsiku poolikuid nõrutatuna
u. 3 sl (18 tk) kooritud mandleid
12 nelki
0,5 sl mandlilaaste
Serveerida 125 ml rasvata kohupiimaga
Sukrut maitse järgi
1. Valmista koogi põhi, selleks vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel ja lisa munavahule. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga, puista üle nisukliidega. Kalla taigen vormi ja küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit.
2. Täidise valmistamiseks vahusta munad, sega juurde ülejäänud ained ja kuumuta pidevalt segades. Lase jahtuda, vahetevahel segades.
3. Niisuta koogipõhi virsikukompoti vedelikuga ja kalla täidis koogile. Kaunista virsikud: torka nelgiterad silmadeks, mandlitest tee kana hari ja nokk, mandlilaastudest tiivad. Aseta virsikud tordile.
Soovi korral võid serveerida torti kohupiimaga.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...