Lihavõtte tibutort

Lihavõtte tibutort


 1 portsjon
kokku 12 portsjonit

Põhi:
3 muna     
4 sl suhkrut      
3 sl nisujahu     
4 sl kartulijahu   
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 ml kookoshelbeid   

Täidis
2 muna    
300 ml värsket apelsinimahla  
2 sl maisitärklist   
4 tl margariini      
120 g suhkrut       

Niisutamiseks 100 ml virsikukompoti vedelikku  
Kaunistuseks
1 prk (6 tk) virsiku poolikuid nõrutatuna
u. 3 sl (18 tk) kooritud mandleid  
12 nelki
0,5 sl mandlilaaste    
Serveerida 125 ml rasvata kohupiimaga   
Sukrut maitse järgi

1. Valmista koogi põhi, selleks vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel ja lisa munavahule. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga, puista üle nisukliidega. Kalla taigen vormi ja küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit.
2. Täidise valmistamiseks vahusta munad, sega juurde ülejäänud ained ja kuumuta pidevalt segades. Lase jahtuda, vahetevahel segades.
3. Niisuta koogipõhi virsikukompoti vedelikuga ja kalla täidis koogile. Kaunista virsikud: torka nelgiterad silmadeks, mandlitest tee kana hari ja nokk, mandlilaastudest tiivad. Aseta virsikud tordile.
Soovi korral võid serveerida torti kohupiimaga.