PLOOMI-KARDEMONIKEEKS

PLOOMI-KARDEMONIKEEKS

Kogu keeks (16 viilu) 40 ühikut, 1 viil 
 
Koostis:
200 g Tere võideksit 
150 g suhkrut 
2 tl vanillisuhkrut 
0,5 tl soola
4 muna 
3 dl nisujahu 
1 dl seedriseemnejahu (saad osta SIIT)
1,5  tl küpsetuspulbrit
3 tl kardemoni
250 g keefiri 
4 ploomi 
 
Valmistamine:
1. Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks.
2. Lisa vanillisuhkur, sool ja pidevalt kloppides ükshaaval toasoojad munad.
3. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja kardemon.
4. Sõelu kuivained võivahu hulka. Lisa keefir. Sega ühtlaseks.
5. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga kaetud vormi. Suru kividest puhastatud ja sektoriteks lõigatud ploomid taignasse.
6. Küpseta 175°C juures 1 tund. Lase täielikult jahtuda. Enne serveerimist võid üle 
7. Puistata 2 tl tuhksuhkruga.
 
Võid sama keeksi küpsetamisel kasutada ka muid puuvilju ploomide asemel.