PLOOMI-KARDEMONIKEEKS
Kogu keeks (16 viilu) 40 ühikut, 1 viil
Koostis:
200 g Tere võideksit
150 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
4 muna
3 dl nisujahu
1 dl seedriseemnejahu (saad osta SIIT)
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 tl kardemoni
250 g keefiri
4 ploomi
Valmistamine:
1. Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks.
2. Lisa vanillisuhkur, sool ja pidevalt kloppides ükshaaval toasoojad munad.
3. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja kardemon.
4. Sõelu kuivained võivahu hulka. Lisa keefir. Sega ühtlaseks.
5. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga kaetud vormi. Suru kividest puhastatud ja sektoriteks lõigatud ploomid taignasse.
6. Küpseta 175°C juures 1 tund. Lase täielikult jahtuda. Enne serveerimist võid üle
7. Puistata 2 tl tuhksuhkruga.
Võid sama keeksi küpsetamisel kasutada ka muid puuvilju ploomide asemel.
Meie Nipid
UUS! Murulauk - esimesi kevadkuulutajaid peenral või rõdupotis
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Juhised jõuluajaks
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...