Saksa salat

Saksa salat

2 portsjonit 

1 portsjon 

 

* 200 g keedetud kartuleid                  

* 1 punane õun                                    

* 40 g väherasvast majoneesi                                      

* 1 marineeritud kurk                          

* 60 g heeringafileed                           

* 2 sl hakitud peterselli

* 1 väiksem keedetud peet                              

* ½ punast sibulat

* 2 tl valge veini äädikat

* ½ tl sinepit

* 1 sl (Kreeka pähkli) õli                                 

* soola, pipart

                                              

            Valmistamine:                                              

1.      Lõika kartulid suuremateks tükkideks, haki õun, viiluta kurk, tükelda heeringas ja  peet. Lõika  sibul rõngasteks.

2.      Sega kartul ja õun majoneesiga, lao peale kurgiviilud, heeringa- ja peeditükid ning sibularõngad. Puista üle peterselliga.

3.      Kastmeks sega kokku äädikas, sinep, õli, sool ja pipar. Piserda kaste salatile vahetult enne serveerimist.

 

Retsept raamatust "Sõbralikud söögid"