Kõrvitsamuffinid
24 muffinit, 1 muffin
- 400 g kõrvitsat
- 120 g tumedat muscovado suhkrut
- 4 muna
- 285 g jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 125 g väherasvast margariini (50%)
- 1 tl vaniljeessentsi
Glasuur:
- 150 g tuhksuhkrut
- 2 kuni 3 spl apelsinimahla
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 160 kraadini. Võta 24 väikest pabermuffinivormi või 12 tavalise suurusega muffinivormi.
- Koori kõrvits, puhasta seemnetest ja püreeri köögikombainis hästi peeneks. Lisa suhkur, munad, jahu, küpsetuspulber, kaneel, väherasvane margariin ja vaniljeessents ning vahusta 30 sekundit kuni on kõik hästi segunenud.
- Aseta segu lusikaga muffinivormidesse ja küpseta 20 minutit kuni on kerkinud ja kergelt kuldpruun, seejärel jahuta.
- Glasuuriks vahusta tuhksuhkur apelsinimahlaga, pane lusikaga muffinitele.
NB! Kui kasutad tavalise suurusega muffinivorme, saad 1 muffini eest
Retsepti teostus ja foto: Laura Laanjärv
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...