Kaerahelbe - hapukapsa köögiviljapitsa
PÕHI:
120 g kaerahelbeid
100 g nisujahu
50 g nisukliisid
2 tl küpsetuspulbrit
2 sp oliiviõli
400 g hapukapsast (ilma köömneteta soovitavalt)
130 g maitsestamata jogurtit
3 tl koriandrit (pulber, mitte värske koriander)
1 klaas vett
Kuivained segada omavahel, siis lisada õli, maitsestamata jogurt, vesi, hapukapsas.
Ahjuplaadile panna küpsetuspaber (ei ole rasvainet vaja määrida!) ja sinna peale kogu see põhjamaterjal laiali ajada (u 1 cm paksuselt) ning jätta u 0,5 h „hingama”.
Siis ahjus u 10 min küpsetada enne kui kattematerjal peale laotada.
KATE:
150 g värskeid tükeldatud porgandeid
1 sibul
250 g külmutatud mehhiko köögivilja segu
200 g külmutatud aedube (tükeldatud)
4 marineeritud kurki
2 sp oliivõli
riivjuust
tükeldatud porgandid ja sibul hautada pannil oliivõlis. Lisada külmutatud köögiviljad ja marineeritud kurgid, hautada segu u 10 min, niiet kõik maitsed saaksid seguneda.
Laotada eelküpsetatud põhjale ning lasta veel küpseda u 15-20 min ja siis riivjuustuga üle raputada ja korraks veelkord ahju panna.
NB! Soola pole vaja panna ei põhja ega katte sisse, sest hapukapsas juba tavaliselt on soola ja ka marineeritud kurgid on piisavalt maitsestatud.
Autor: Heli Laarmann
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...