Kaerahelbe - hapukapsa köögiviljapitsa

Kaerahelbe - hapukapsa köögiviljapitsa

 

PÕHI: 

120 g kaerahelbeid
100 g nisujahu
50 g nisukliisid
2 tl küpsetuspulbrit
2 sp oliiviõli
400 g hapukapsast (ilma köömneteta soovitavalt)
130 g maitsestamata jogurtit
3 tl koriandrit (pulber, mitte värske koriander)
1 klaas vett 

 Kuivained segada omavahel, siis lisada õli, maitsestamata jogurt, vesi, hapukapsas.
 Ahjuplaadile panna küpsetuspaber (ei ole rasvainet vaja määrida!) ja sinna peale kogu see põhjamaterjal laiali ajada (u 1 cm paksuselt) ning jätta u 0,5 h „hingama”.
 Siis ahjus u 10 min küpsetada enne kui kattematerjal peale laotada.

KATE:

150 g värskeid tükeldatud porgandeid
1 sibul
250 g külmutatud mehhiko köögivilja segu
200 g külmutatud aedube (tükeldatud)
4 marineeritud kurki
2 sp oliivõli
riivjuust

 tükeldatud porgandid ja sibul hautada pannil oliivõlis. Lisada külmutatud köögiviljad ja marineeritud kurgid, hautada segu u 10 min, niiet kõik maitsed saaksid seguneda.
Laotada eelküpsetatud põhjale  ning lasta veel küpseda u 15-20 min ja siis riivjuustuga üle raputada ja korraks veelkord ahju panna.

NB! Soola pole vaja panna ei põhja ega katte sisse, sest hapukapsas juba tavaliselt on soola ja ka marineeritud kurgid on piisavalt maitsestatud.

Autor: Heli Laarmann