Pidulik lõhetort

Pidulik lõhetort

12 tükki   1 tükk  

6 viilu Rukkipala leiba   
500 ml sooja vett
1 kalapuljongikuubik  
240 g külmsuitsulõhet 
peotäis hakitud värsket tilli
200 ml 2,5% keefiri     
200 g väherasvast pakikohupiima   
200 g Philadelphia Extra Light toorjuustu 
1 tl sidrunipipart
1 tl jahvatatud musta pipart
1 sl želatiini
2 sl sidrunimahla
Kaunistus:
2 sl vikerforellimarja 
hakitud värsket tilli

 Pane 24 cm koogivormi põhjale küpsetuspaber nii, et see ulatuks üle vormi külgede ja seda oleks mugav tarretunud tordi altkerge ära tõmmata.
Lao leivaviilud vormi põhjale.
Lahusta soojas vees puljongikuubik. Niisuta leivaviilusid puljongiga.
Tükelda suitsulõhe ja haki till hästi peeneks.
Paisuta želatiin külmas sidrunimahlas.
Sega mikseriga keefir, kohupiim ja toorjuust, kuni koheva segu saamiseni. Lisa hakitud till, pipar ja tükeldatud siutsulõhe.
Kuumuta sidrunimahla.želatiinisegu mikrolaineahjus, ära lase keema.
Lase maha jahtuda ja kalla siis lõhetäidisele. Sega hoolega.
Lase maha jahtuda ja kalla siis lõhetäidisele. Sega hoolega
Tõsta täidis koogivormi rukkileivaviiludele ja jäta jahedasse 4-5 tunniks tarduma.
Lõika lõhetort vormi küljest noaga lahti, libista küpsetupaberi abilserveerimisalusele ja tõmba paber alt.