Pidulik lõhetort
12 tükki 1 tükk
6 viilu Rukkipala leiba
500 ml sooja vett
1 kalapuljongikuubik
240 g külmsuitsulõhet
peotäis hakitud värsket tilli
200 ml 2,5% keefiri
200 g väherasvast pakikohupiima
200 g Philadelphia Extra Light toorjuustu
1 tl sidrunipipart
1 tl jahvatatud musta pipart
1 sl želatiini
2 sl sidrunimahla
Kaunistus:
2 sl vikerforellimarja
hakitud värsket tilli
Pane 24 cm koogivormi põhjale küpsetuspaber nii, et see ulatuks üle vormi külgede ja seda oleks mugav tarretunud tordi altkerge ära tõmmata.
Lao leivaviilud vormi põhjale.
Lahusta soojas vees puljongikuubik. Niisuta leivaviilusid puljongiga.
Tükelda suitsulõhe ja haki till hästi peeneks.
Paisuta želatiin külmas sidrunimahlas.
Sega mikseriga keefir, kohupiim ja toorjuust, kuni koheva segu saamiseni. Lisa hakitud till, pipar ja tükeldatud siutsulõhe.
Kuumuta sidrunimahla.želatiinisegu mikrolaineahjus, ära lase keema.
Lase maha jahtuda ja kalla siis lõhetäidisele. Sega hoolega.
Lase maha jahtuda ja kalla siis lõhetäidisele. Sega hoolega
Tõsta täidis koogivormi rukkileivaviiludele ja jäta jahedasse 4-5 tunniks tarduma.
Lõika lõhetort vormi küljest noaga lahti, libista küpsetupaberi abilserveerimisalusele ja tõmba paber alt.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...