Spargelkapsa- lõhepirukas
8 tükki; 1 tükk
1 muna
240 g jahu
soola
2 sl hakitud peterselli
90 g väherasvast margariini
6 sl vett
Kate:
800 g spargelkapsast ehk brokolit
2 muna
250 g rasvata pakikohupiima
100 ml piima
100 ml köögiviljapuljongit 1/2 tl pulbrist
valget pipart
2 tl hakitud tilli
120 g suitsulõhet
Eralda munavalge rebust. Sega jahu, munakollane, margariin, vesi, 1 sl peterselli, 1 tl soola ühtlaseks tainaks. Mähi tainas kilesse ja aseta 30 minutiks külmkappi. Rulli tainas lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
Katte jaoks jaga brokoli õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Nõruta, pane keeduvesi kõrvale. Klopi lahti 2 muna ja ülejäänud munavalge, sega juurde kohupiim, piim, 100 ml brokoli keeduvett ja puljong ning maitsesta pipra, soola ja tilliga.
Jaota brokoli tainale, kata lõhetükkidega ja vala peale kohupiima-piimasegu. Küpseta pirukat eelsoojendatud 200-kraadises praeahjus 30 minutit.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...