Värviline sügissalat
4 portsjonit; 1 portsjon
250 g punast kapsast
3 keskmist porgandit
1 pirn
1 punane õun
200 g rohelisi Türgi ube
Kaste:
pool teelusikat täisterasinepit
2 tl vedelat mett
2 sl apelsinimahla
1 tl veiniäädikat
soola pipart
-
Haki kapsas hästi õhukesteks ribadeks ja porgand peeneteks kangideks.
-
Lõika koorimata õun ja pirn neljaks, eemalda südamik ja seejärel lõika õhuketeks viiludeks.
-
Värsked Türgi ube keeda mõned minutid soolvees ja jahuta või kasuta konservube.
-
Pane hakitud puu- ja köögivili koos ubadega kaussi, sega hästi läbi.
-
Kastme valmistamiseks sega sinep meega, lisa apelsinimahl, maitsesta veiniäädika, soola ja pipraga.
-
Vala kaste salatile ja sega. Enne serveerimist lase külmikus umbes pool tundi maitsestuda.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...