Värviline sügissalat

Värviline sügissalat

 4 portsjonit;  1 portsjon

250 g punast kapsast

3 keskmist porgandit

1 pirn

1 punane õun

200 g rohelisi Türgi ube

 

Kaste:

pool teelusikat täisterasinepit

2 tl vedelat mett

2 sl apelsinimahla

1 tl veiniäädikat

soola pipart

 

  1. Haki kapsas hästi õhukesteks ribadeks ja porgand peeneteks kangideks.

  2. Lõika koorimata õun ja pirn neljaks, eemalda südamik ja seejärel lõika õhuketeks viiludeks.

  3. Värsked Türgi ube keeda mõned minutid soolvees ja jahuta või kasuta konservube.

  4. Pane hakitud puu- ja köögivili koos ubadega kaussi, sega hästi läbi.

  5. Kastme valmistamiseks sega sinep meega, lisa apelsinimahl, maitsesta veiniäädika, soola ja pipraga.

  6. Vala kaste salatile ja sega. Enne serveerimist lase külmikus umbes pool tundi maitsestuda.