Suvine salat grilli kõrvale

Suvine salat grilli kõrvale

10 portsjonit ; 1 portsjon

 

1 kg arbuusi (u 1 kg)

1 värske pikk kurk

2 greipi

300 g viinamarju

1 punane sibul

2 avokaadot

sidrunimahla

150 g erinevaid salatilehti (lollo rosso, tammelehesalat, jääsalat jt)

 

Kaste:

3 sl (40 g) rapsiõli

2 sl vedelat mett

1 tl sinepit

1-2 sl veiniäädikat

1 sl mooniseemneid

soola, jämedalt jahvatatud musta pipart

 

  1. Koori ja tükelda arbuus kuubikuteks, eemalda seemned.

  2. Lõika kurk pikuti pooleks, eemalda lusikaga seemned ja viiluta.

  3. Koori greibid, fileeri ja lõika tükkideks.

  4. Poolita viinamarjad ja võta välja seemned.

  5. Koori ja viiluta sibul.

  6. Koori avokaadod, eemalda kivi, tükelda ja piserda peale pisut sidrunimahla.

  7. Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks.

  8. Sega kastme komponendid omavahel ja maitsesta. Lao salatiained kihiti läbipaistvasse klaaskaussi ja vala üle kastmega või sega kohe läbi.

  9. Sobib serveerida grillitud liha juurde.