Forellifilee veini-tomatikastmega
2 portsjonit; 1 portsjon
200 g kartulit
1 tl õli
2 x 120 g forellifileed
120 ml kuiva valget veini
1 sl sidrunimahla
1 suurem tomat
ca 4 cm värsket kurki
1 tl hakitud murulauku
terake soola, sidrunpipart või sidruniga kalamaitseainet
kaunistuseks salatilehti
rose pipart
-
Keeda kartulid. Maitsesta lõhefileed soola ja sidrunipipraga. Koori tomat. Haki kooritud tomat ja kurk.
-
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles lõhefileed mõlemalt poolt. Võta filee puulabidakesega pannilt ja keera fooliumisse, et kala püsiks soojana.
-
Kalla pannile vein, sidrunimahl, tomati- ja kurgitükid, murulauk. Kuumuta kiiresti keemiseni, võta pann tulelt ja maitsesta.
-
Pane salatilehed taldrikule, pane peale kartulid ja lõhefilee. Tõsta lusikaga peale tomati- kurgikaste. Pressi peale sidrunimahla ja garneeri rose pipraga, serveeri kohe.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...