Mannamagustoit aprikoosikastmega
4 portsjonit ; 1 portsjon
250 ml piima
soola
½ sidruni riivitud koor
4 sl mannat
2 tl suhkrut
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
200 g konservaprikoose
mõni tilk rummiessentsi
1 muna
2 sl riivsaia
2 tl õli
mõni melissileht
-
Maitsesta piim soola ja sidrunikoorega, kuumuta keemiseni, nõrista sisse manna ja lase tasasel tulel 10 minutit paisuda. Maitsesta mannapuder suhkruga, vala madalasse vormi, kata fooliumiga ja jäta jahtuma.
-
Kastme jaoks lõika 2 aprikoosipoolikut viiludeks, ülejäänud aprikoosid püreeri, lisa kompotivedelikku. Maitsesta kaste rummiessentsi ja suhkruasendajaga.
-
Jahtunud mannapuder lõika viiludeks.
-
Klopi lahti muna. Pööra pudruviilusid munas ja seejärel riivsaias ning prae kuumas õlis kuldseks.
-
Serveeri aprikoosikastme ja -viiludega. Garneeri melissiga.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...