Pasta kreemja tomatikastmega

Pasta kreemja tomatikastmega

 4 portsjonit; 1 portsjon

 

4 portsjonit 14

1 portsjon 3,5

 1 küüslauguküüs

1 sibul

1 punase paprika kaun

1 väike suvikõrvits

1 porgand

2 tl õli

200 ml puruatatud tomatikonservi

2 tl tomatipastat

1 tl ürte

100 g 15% toorjuustu

pisut suhkrut

soola

pipart

200 g lintpastat

värsket basiilikut 

       1. Haki köögivili ja prae õlis kergelt läbi.

  1. Lisa tomatikonserv, tomatipasta ja ürdid ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit.

  2. Püreesta umbes pool köögiviljast, lisa toorjuust, maitsesta suhkru soola ja pipraga. Sega ülejäänud köögivilja hulka, kuumuta läbi.

  3. Keeda lintpasta soolaga maitsestatud vees vastatvalt pakendil olevale juhisele.

  4. Serveeri pastat tomatikastmega, garneeri värske basiilikuga.

Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk