Pasta kreemja tomatikastmega
4 portsjonit; 1 portsjon
4 portsjonit 14
1 portsjon 3,5
1 küüslauguküüs
1 sibul
1 punase paprika kaun
1 väike suvikõrvits
1 porgand
2 tl õli
200 ml puruatatud tomatikonservi
2 tl tomatipastat
1 tl ürte
100 g 15% toorjuustu
pisut suhkrut
soola
pipart
200 g lintpastat
värsket basiilikut
1. Haki köögivili ja prae õlis kergelt läbi.
-
Lisa tomatikonserv, tomatipasta ja ürdid ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit.
-
Püreesta umbes pool köögiviljast, lisa toorjuust, maitsesta suhkru soola ja pipraga. Sega ülejäänud köögivilja hulka, kuumuta läbi.
-
Keeda lintpasta soolaga maitsestatud vees vastatvalt pakendil olevale juhisele.
-
Serveeri pastat tomatikastmega, garneeri värske basiilikuga.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...