Mahlakas seafilee apelsinikastmes

Mahlakas seafilee apelsinikastmes

4 portsjonit; 1 portsjon

4 x 120 g seafileed

soola, pipart

2 tl õli

4 apelsini

1 sl sidrunimahla

100 ml köögiviljapuljongit

1 sl kastmepaksenduspulbrit

100 g väherasvast toorjuustu

Cayenne’i pipart

hakitud tüümiani 

  1. Maitsesta seafileed soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli, prae fileed mõlemalt poolt umbes 4 minutit. Võta pannilt ja tõsta sooja kohta.

  2. Jaga 3 apelsini sektoriteks. Neljandast apelsinist pressi mahl praepannile, lisa sidrunimahl ja puljong. Kuumuta keemiseni ja paksenda kastmepaksenduspulbriga.

  3. Lisa apelsinisektorid ja toorjuust, maitsesta soola, Cayenne’i pipra ja tüümianiga.

  4. Tõsta praetud seafileed kastmesse ning lase mõni minut tasasel tulel kuumeneda.

  5. Serveeri keedetud pasta ja värske salatiga.

Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, veebruar 2011

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk