Mahlakas seafilee apelsinikastmes
4 portsjonit; 1 portsjon
4 x 120 g seafileed
soola, pipart
2 tl õli
4 apelsini
1 sl sidrunimahla
100 ml köögiviljapuljongit
1 sl kastmepaksenduspulbrit
100 g väherasvast toorjuustu
Cayenne’i pipart
hakitud tüümiani
-
Maitsesta seafileed soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli, prae fileed mõlemalt poolt umbes 4 minutit. Võta pannilt ja tõsta sooja kohta.
-
Jaga 3 apelsini sektoriteks. Neljandast apelsinist pressi mahl praepannile, lisa sidrunimahl ja puljong. Kuumuta keemiseni ja paksenda kastmepaksenduspulbriga.
-
Lisa apelsinisektorid ja toorjuust, maitsesta soola, Cayenne’i pipra ja tüümianiga.
-
Tõsta praetud seafileed kastmesse ning lase mõni minut tasasel tulel kuumeneda.
-
Serveeri keedetud pasta ja värske salatiga.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, veebruar 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...