Heeringatort
10 portsjonit; 1 portsjon
400 g väherasvast heeringafileed
2 keedetud muna
4 viilu rukkileiba
400 ml paksemat maitsestamata jogurtit
100 g väherasvast majoneesi
sinepit
1 sl želatiini
tilli
rohelist sibulat
porrut
valget pipart
värsket kurki
paprikat
-
Lõika heeringas ja leivaviilud tükkideks, munad viiludeks. Haki till, sibul ja porru.
-
Vooderda vorm toidukilega. Jaota põhjale ja külgedele munaviilud, pane peale heeringatükid ja porru.
-
Sega maitsestamata jogurt majoneesiga, lisa till ja roheline sibul ning maitsesta sinepi ja pipraga.
-
Lahusta želatiin ja nirista jogurti-majoneesisegusse.
-
Kalla segu kalatükkidele ja pane peale leivatükid.
-
Aseta vorm vähemalt paariks tunniks külmikusse.
-
Enne pakkumist kummuta tort vormist serveerimisalusele.
-
Kaunista tilliokste, kurgi ja paprikaga.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...