Kana- ricotta pirukas
6 portsjonit ; 1 portsjon
Põhi:
3 keskmist kartulit
pisut soola
25 g 50% margariini
120 g jahu
Täidis:
100 g rasvata küpsetatud kanaliha
100 g suvikõrvitsat
1 punane paprika
2 tomatit
75 g porrut
1 muna
250 g karp Ricotta juustu
100 ml mineraalvett
soola, pipart, tšillipulbrit, karrit
1. Põhja valmistamiseks keeda kartulid ja püreesta lisades margariini, maitsesta soolaga. Lase püreel pisut jahtuda ja sega siis jahu vähehaaval hulka.
2. Vajuta taigen küpsetuspaberiga kaetud u. 27cm läbimõõduga vormi ja küpseta põhja 225kraadises ahjus 15minutit.
3. Samal ajal valmista täidis. Lõika kanaliha väikesteks tükkideks, viiluta suvikõrvits, paprika, porru ja tomatid õhukesteks viiludeks. Klopi munad lahti, lisa mineraalvesi ja ricotta, sega korralikult läbi, maitsesta.
4. Lao liha ja köögivili pirukapõhjale. Vala peale muna- ricotta segu ja küpseta ahju keskosas kuni täidis on hüübinud, umbes 30 minutit.
5. Serveeri pirukat soojalt.
Pirukat võib süüa näiteks kergeks eineks koos värske köögiviljasaltiga.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...