Pirnikeeks
18 viilu; 1 viil
NB! Keeksi valmistamisel peavad olema kõik komponendid toasoojajd, seepärast võta nii margariin kui munad aegsasti külmikust soojenema.
2 pirni
100 ml sidrunimahla
1 tükk kaneelikoort
140 g väherasvast margariini
165 g suhkrut
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
1 tl vaniljesuhkrut
4 muna
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
40 g kaerahelbeid
1. Tükelda pirnid, kuumuta koos sidrunimahla ja kaneelikoorega keemiseni. Lase jahtuda.
2. Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa suhkruasendaja ja vaniljesuhkur, hõõru ükshaaval juurde munad.
3. Sega taigna hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja kaerahelbed.
4. Võta kaneelikoor pirnivedelikust välja, tõsta pirnid koos vedelikuga taigna hulka.
5. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud 26 cm pikkusesse keeksivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 70 minutit.
6. Lõika keeks 18 viiluks.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...