Lõhekastmega spagetid

Lõhekastmega spagetid

4 portsjonit; 1 portsjon  

160 g spagette   
soola
240 g lõhefileed 
pipart
2 tl õli    
250 ml vett
2 sl sidrunimahla
100 ml kuiva valget veini 
4 sl (45 g) 10% hapukoort 
1 sl hakitud tüümiani
2 sl hakitud basiilikut ja terveid basiilikulehti
2 tl jahu või maisitärklist
1 tl suhkrut
piprasegu

Tomatisalat:
600 g tomateid  
kimbuke rohelist sibulat
150 g lehtsalatit 
1 küüslauguküüs
4 tl palsamiäädikat
2 tl õli    
1 tl ürdisegu

1. Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees.
2. Lõika lõhefilee suuremateks tükkideks ja maitsesta soola ja pipraga. Prae kuumas õlis paar minutit. Võta lõhetükid pannilt.
3. Vala pannile vesi, sidrunimahl ja vein, kuumuta keemiseni. Lisa hapukoor ja ürdid. Sega jahu või tärklis 2 sl vees ja lisa kastmele. Maitsesta kaste soola pipra ja suhkruga.
4. Tõsta lõhetükid kastmesse ja hauta 5 minutit tasasel tulel.
5. Salati jaoks tükelda tomatid, haki roheline sibul ja rebi lehtsalat tükkideks.Sega palsamiääsikas ja õli, pressi juurde küüslauguküüs, lisa ürdid, maitsesta soola ja pipraga.
6. Vala kaste salatile ja lase pisut tõmmata.
7. Serveeri spagette lõhekastme ja tomatisalatiga, garneeri basiilikulehtedega ja puista peale piprasegu.