Kiire pähklileib

Kiire pähklileib

12 tk; 1 tk 
30 min küpsetamiseks

225 g täisteranisujahu (1 sl jäta töölauale panemiseks)  
225 g nisujahu      
7 g kuivatatud pärmi
300 ml piima      
Spray õli pihustamiseks
60 g hakitud pähkleid      
1 tl piima peale määrimiseks

1. Sõelu jahu kaussi, lisa pärm ja 1 tl soola, tee keskele auk, kuhu vala soe piim. Kasuta puulusikat segamiseks, vajadusel lisa vett.
2. Sõtku kätega taignaks, aseta jahuga kaetud töölauale ja sõtku vähemalt 10 minutit kuni tainas muutub ühtlaseks ja elastseks.
3. Pihusta kauss kergelt õliga ja aseta tainas kaussi, kata rätikuga ning jäta kerkima sooja kohta vähemalt tunniks, kuni taigen on kahekordistunud.
4.  Torka taigent, et see tõmbuks tagasi ja sõtku veel 5 minutit. Sõtku pähklid taignasse, ja vormi vorsti kujulseks. Jaga 3-ks võrdseks osaks.
5. Rulli iga osa pikaks õhukeseks ribaks, et kõik kolm oleksid ühepikkused ja ühepaksused. Aseta ribad kõrvuti, ühest otsast pane 3 riba kokku ja põimi ribad palmikusse. Pane tainas küpsetusvormi, kata rätikuga ja jäta kerkima veel tunniks.
6. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Pintselda tainast piimaga ja küpseta umbes 30 minutit või kuni sai muutub pealt kuldpruuniks. Lase jahtuda.