Külm peedisupp- sobib ka kuumalt
4 portsjonit, 1 portsjon
10 ettevalmistamine + 1h peedi grillimiseks
500 g kooritud toorest peeti (või keedupeeti)
500 ml peedimahla
50 ml õunamahla
1 tl punase veini äädikat
soovi korral jahvatatud valget pipart
4 tl crème fraiche või 10% hapukoort
tillioks
4 x 50 g õhukest lavašši
1.Lõika peet õhukesteks ketasteks ja grilli ahjus umbes 1 tund. Kui kasutad eelnevalt keedetud peeti, siis grilli kuni peet on saavutanud küpsenud värvuse.
2.Jahuta peet ja püreeri.
3.Lisa juurde peedi- ja õunamahl ning püreeri uuesti läbi. Maitsesta valge pipra ja veiniäädikaga. Sega hoolikalt.
4.Serveerimisel lisa igale portsjonile 1 tl crème fraiche ja kaunista tillioksaga. Iga portsjoni juurde lisa 50 g väiksemateks tükkideks rebitud lavašši.
Suppi võib valmistada ka kuumalt. Selleks keeda mõni minut püreeritud peedi ja mahlasegu tasasel tulel ning serveeri.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...