Maasika-besee rullkook
8 tükki; 1 tükk
20 minutit ettevalmistuseks + 20 minutit küpsetamiseks
4 munavalget
200 g suhkrut
1-2 tl vaniljesuhkrut ja 30 g tuhksuhkrut
150 g rasvata kohupiimakreemi
125 g väherasvast toorjuustu 0,2%
250 g maasikaid
kaunistuseks paar tervet maasikat ja mündilehti
1.Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat 20 cm x 33 cm küpsetuspaberiga.
2.Vahusta munavalgeid kuni tekivad pehmed teravad tipud.
3.Lisa ettevaatlikult suhkur ja jätka vahustamist kuni vaht on saavutanud ühtlaselt sileda ja läikiva beseemiktuuri tugevalt seisvate tippudega.
4.Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja kata ühtlaselt beseega, kasutades selleks puuspaatlit.
5.Küpseta ahjus 8 minutit kuni besee pind on saavutanud kuldse värvuse ning keera ahjukuumus 140 kraadile, jätka küpsetamist umbes 10 minutit.
6.Võta besee ahjust ja jäta küpsetuspaberile jahtuma.
7.Sega tuhk- ja vaniljesuhkur (jäta 1-2 tl tuhksuhkurt besee rullimiseks), lisa toorjuustu ja kohupiimakreemi hulka, sega hästi läbi ning hoia külmas kuni besee on täielikult jahtunud.
8.Pööra besee ümber tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda põhjalt küpsetuspaber. Kata ühtlaselt toorjuustumassiga ja laota kõige peale neljaks lõigatud maasikatükid.
9.Rulli besee lühemat külge pidi küpsetuspaberi abil rullkoogiks ja tõsta koogivaagnale.
10.Kaunista tervete maasikate ja mündilehtedega. Serveeri kohe.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...