Nizza salat

Nizza salat

2 portsjonit; 1 portsjon 

100 g pikateralist pruuni riisi   
2 kanamuna (või 4 vuti muna)   
100 g türgioa kaunasid    
185 g tuunikala tükid vees       
10 kalamata oliivi     
100 gr kirsstomatit     
1 tl pressitud sidrunimahla
1 tl extra virgin oliiviõli    
kaunistuseks basiilikulehti

1. Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi. Kurna ja loputa kergelt läbi 
2. Keeda munaad 8 minutit (et munakollane jääks poolpehmeks)
3. sulata türgioad ja prae pannil. Kui kasutad värskeid ube, siis keeda 2-3 minutit, kurna ja loputa jaheda vee all. Lõika u.3-4 cm juppideks 
4. Sega keedetud riisile õrnalt juurde oad, tuunikala, oliivid ja poolitatud kirsstomatid.
5. Sega sidrunimahl ja oliiviõli, nirista peale. Kaunista basiilikulehtedega. Kõige lõpuks poolita garneeringuks peale keedetud munad