Röstitud punasesibula-fetajuustu pitsa
2 portsjonit. 1 portsjon
10 min. ettevalmistus; 45 min. küpsetamiseks
1 Etnia lapileib
katteks:
3 punast sibulat
4 tl balsamico veiniäädikat
3-4 värsket tüümiani võrset
400 g konserveeritud purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
75 g pehmet väherasvast fetajuustu
eelsoojenda ahi 200 kraadini
1.Lõika iga sibul 6-8 sektoriks ja laota need röstimiseks pannile. Sega balsamiäädikale 5 tl vett ja piserda see sibulatele. Laota pinnale hakitud tüümianivõrsed ja rösti aeg-ajalt segades ahjus 30 minutit kuni sibul on pehmenenud ning balsamiiäädikas on aurustunud kleepuvaks katteks sibulatele.
2.Vahepeal pane purustatud tomatid ja pressitud küüslauk pannile ja lase keema. Seejärel lase tasasel tulel keeda 20-25 minutit, kuni segu pakseneb.
3.Pihusta pitsapann spreiõliga ja aseta sellele pitsapõhi, kata tomatikastmega. Laota peale röstitud sibulad ja murendatud fetajuust.
4.Küpseta ahjus 12-15 minutit või kuni juust muutub kuldkollaseks. Võta ahjust, puista pinnale kaunistuseks värskeid tüümianivõrseid. Lõika kaheks ja serveeri koheselt.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...