Röstitud punasesibula-fetajuustu pitsa

Röstitud punasesibula-fetajuustu pitsa

2 portsjonit. 1 portsjon
10 min. ettevalmistus; 45 min. küpsetamiseks

 1 Etnia lapileib

katteks:
3 punast sibulat   
4 tl balsamico veiniäädikat
3-4 värsket tüümiani võrset
400 g konserveeritud purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
75 g pehmet  väherasvast fetajuustu  
eelsoojenda ahi 200 kraadini

1.Lõika iga sibul 6-8 sektoriks ja laota need röstimiseks pannile. Sega balsamiäädikale 5 tl vett  ja piserda  see sibulatele. Laota pinnale hakitud tüümianivõrsed ja rösti aeg-ajalt segades ahjus 30 minutit kuni sibul on pehmenenud ning balsamiiäädikas on aurustunud kleepuvaks katteks sibulatele.
2.Vahepeal pane purustatud tomatid ja pressitud küüslauk pannile ja lase keema. Seejärel lase tasasel tulel keeda 20-25 minutit, kuni segu pakseneb.
3.Pihusta pitsapann spreiõliga ja aseta sellele pitsapõhi, kata tomatikastmega. Laota peale röstitud sibulad ja  murendatud fetajuust.
4.Küpseta ahjus 12-15 minutit või kuni juust muutub kuldkollaseks. Võta ahjust, puista pinnale kaunistuseks värskeid tüümianivõrseid. Lõika kaheks  ja serveeri koheselt.