Üleküpsetatud lõhe spinati ja ricottaga

Üleküpsetatud lõhe spinati ja ricottaga

6 portsjonit; 1 portsjon

15 min ettevalmistust; 30-35 min küpsetamist

140 g beebispinatit 
100 g ricotta kohupiima 
2 hästi peeneks hakitud küüslauguküünt
hakitud värsket tilli
6 filotaigna lehte    
750 g nahata lõhefileed   

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kuumuta spinatit väikesel pannil keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kuni see muutub pehmeks. Lase jahtuda mõned minutid.
Sega hulka ricotta, küüslauk ja till.
Aseta pannipaber pannile ja sellele 1 filotaigna leht, niisuta õli sprayga ja lisa veel 2 filotaigna lehte.
Jaota peale lõhe, kata spinatiseguga. Peale aseta viimased 3 filotaigent, niisutades taignalehti taas õli sprayga. Kinnita ääred, kasutades selleks teravat nuga, eemaldades liigne taigen.
Pihusta pealispinnale õli (spray).
Küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni muutub pealt kuldseks ja krõbedaks ning lõhe valminud.
Võta ahjust ja lase seista 5 minutit enne, kui jagad portsjoniteks. Serveeri porgandi ja brokkoliga.