Pidupäeva kaneelipärg

Pidupäeva kaneelipärg

20 min. ettevalmistust + 30 min. kergitamine+ 15 min. küpsetamist.
1 pidusai= 20 kaneelirulli. 1 tükk (rull)

Taigen:
200 ml väherasvast piima
80 g väherasvast margariini
400 g jahu
½ tl soola
½ tl kardemoni
7 g kuivpärmi (või 25 gr presspärmi)
1 muna vahustatud

Täidiseks:
50 g suhkrut
2 tl kaneeli
50 g rosinaid

Peale:
1 munavalge
1 spl suhkrut
½ tl kaneeli

  1. Soojenda piim ja lisa sulatatud margariin.
  2. Sõelu suurde kaussi jahu, lisa kardemon, sool ja pärm. Kui kasutad presspärmi, siis hõõru see ennem suhkruga vedelaks ja lisa piima-margariini segule.
  3. Kalla käesoe piima-margariini segu jahu hulka, lisa muna, sega ühtlaseks massiks, kui jääb liiga vedel, siis lisa veidi jahu. Sõtku tainast u.5 min. Jäta taigen rätiku alla kerkima (toasoojuses umbes 30 min.)
  4. Rulli taigen. Raputa peale suhkur, kaneel ja puista rosinaid. Rulli taigen pikemast küljest kokku ja lõika sellest 2 cm rullid (20 tükki).
  5. Aseta rullid küpsetusplaadile üksteise kõrvale üsna pisikeste vahedega, et rullide küpsemise ajal kerkiksid nad üksteise külge kokku.  Vajuta iga kaneelirull kergelt maha.
  6. Lase pidukringlil 20 min. rätiku all kerkida. Samal ajal soojenda ahi 220 kraadini
  7. Pintselda iga sai üle munavalgega. Sega suhkur ja kaneel ja raputa saiadele. Küpseta ahjus 15-20 min kuldkollaseks. Võta kringel ahjust, kata käterätikuga ja lase maha jahtuda. Serveeri kohvi/tee kõrvale.
  8. Sama moodi võid teha väikesed kaneelirullid. Siis aseta rullid ahjuplaadile üksteisest piisavalt suurte vahedega, et saiakesed üksteise külge kinni ei kerkiks.