Rabarberimagustoit
8 portsjonit 24,5 punkti
1 portsjon 3 punkti
Põhi:
500 g rabarberit
75 g suhkrut
2 tl kaneeli
1 sl tärklist
Kate:
100 g täisterakaerahelbeid
50 g suhkrut
35 g nisujahu
50 g kreeka pähkleid
100 g võideksit (66 %)
Valmistamine:
- Tükelda rabarber ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale.
- Sega omavahel suhkur, kaneel ja tärklis ning puista ühtlaselt rabarberitele.
- Katte valmistamiseks sega kuivained, tükeldatud kreeka pähklid ja sulatatud või.
- Laota kate ühtlaselt rabarberitele.
- Küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit. Serveeri koos jäätise või vanillikastmega, maitseb ühtmoodi hea nii soojalt kui jahtunult.
Nõuanne: Jäätise või vanillikastme ühikud arvesta lisaks.
Retsepti idee ja foto: Ilvi Pirson
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...