Rabarberimagustoit

Rabarberimagustoit

 

8 portsjonit 24,5 punkti

1 portsjon 3 punkti


Põhi:
500 g rabarberit 
75 g suhkrut 
2 tl kaneeli
1 sl tärklist 

Kate:
100 g täisterakaerahelbeid 
50 g suhkrut 
35 g nisujahu 
50 g kreeka pähkleid 
100 g võideksit (66 %)

Valmistamine:

  1. Tükelda rabarber ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale.
  2. Sega omavahel suhkur, kaneel ja tärklis ning puista ühtlaselt rabarberitele.
  3. Katte valmistamiseks sega kuivained, tükeldatud kreeka pähklid ja sulatatud või.
  4. Laota kate ühtlaselt rabarberitele.
  5. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit. Serveeri koos jäätise või vanillikastmega, maitseb ühtmoodi hea nii soojalt kui jahtunult.

 

Nõuanne: Jäätise või vanillikastme ühikud arvesta lisaks.

 

Retsepti idee ja foto: Ilvi Pirson