Maasika-mandli parfee

Maasika-mandli parfee

Maasika-mandli parfee

8 portsjonit;  1 portsjon

300 gr maasikaid (puhastatud)

375 ml vahukoort

200 gr vähese rasvasisaldusega toorjuustu (Exquisa Fitline)

50 gr tuhksuhkrut

Mõni tilk mandli essentsi

8 väikest mandliküpsist

  1. Jäta alles 12 maasikat, ülejäänud purusta saumiksriga ühtlaseks massiks.

  2. Vahusta suures kausis vahukoor, kuni tekivad pehmed tipud. Teises kausis sega kokku toorjuust ja tuhksuhkur. Sega ettevaatlikult kokku vahukoor ja toorjuustusegu ja lisa ka mandliessents. Purusta küpsised puruks.

  3. Võta 8 külmakindlat klaasi. Jaota igasse klaasi kihtidena võrdselt maasikapüreed, siis vahukoorekreemi, siis küpsisepuru. Lõpeta klaas vahukoorekreemiga. Jäta alles umbes 1 spl küpsisepuru.

  4. Pane sügavkülma 2 tunniks.

  5. Enne serveerimist kaunista klaasid allesjäänud maasikalõikude ja küpsisepuruga.