Mannamagustoit aprikoosikastmega

Mannamagustoit aprikoosikastmega

 4 portsjonit ; 1 portsjon

250 ml piima

soola

½ sidruni riivitud koor

4 sl mannat

2 tl suhkrut

mõni tilk vedelat suhkruasendajat

200 g konservaprikoose

mõni tilk rummiessentsi

1 muna

2 sl riivsaia

2 tl õli

mõni melissileht

  1. Maitsesta piim soola ja sidrunikoorega, kuumuta keemiseni, nõrista sisse manna ja lase tasasel tulel 10 minutit paisuda. Maitsesta mannapuder suhkruga, vala madalasse vormi, kata fooliumiga ja jäta jahtuma.

  2. Kastme jaoks lõika 2 aprikoosipoolikut viiludeks, ülejäänud aprikoosid püreeri, lisa kompotivedelikku. Maitsesta kaste rummiessentsi ja suhkruasendajaga.

  3. Jahtunud mannapuder lõika viiludeks.

  4. Klopi lahti muna. Pööra pudruviilusid munas ja seejärel riivsaias ning prae kuumas õlis kuldseks.

  5. Serveeri aprikoosikastme ja -viiludega. Garneeri melissiga. 

    Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011

    Foto: Priit Palomets
    Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk