Kohupiimapätsid pirni-veinikastmes

Kohupiimapätsid pirni-veinikastmes

4 portsjonit; 1 portsjon

 

250 g rasvata pakikohupiima

1 muna

2 tl võid

4 sl riivsaia

2 sl jahu

2 sl vanillsuhkrut

terake soola

1 õun

200 ml õunamahla

500 ml vett

Kaste:

2 pirni

150 ml vett

100 ml kuiva veini

1 tl sidrunimahla

1 kaneelikoor

2 tl suhkrut

mõni tilk vedelat suhkruasendajat

  1. Nõruta kohupiim, sega juurde lahtiklopitud muna, sulatatud või, riivsai ja jahu, maitsesta vanillsuhkru ja soolaga

  2. Koori õun ja riivi jämeda riiviga kohupiima hulka. Aseta 30 minutiks külmikusse.

  3. Kuumuta potis õunamahl ja vesi keemiseni. Tõsta lusikaga tainast pätsid ja keeda neid tasasel tulel 10 minutit.

  4. Tükelda pirnid. Pane potti vesi, lisa vein, maitsesta sidrunimahla, kaneelikoore ja suhkruga. Lisa pirnitükid ja kuumuta keemiseni. Lase pirnidel nõrgal tulel veel mõni minut tõmmata. Võta kaneelikoor välja ja maitsesta veel suhkruasendajaga.

 Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, veebruar 2011

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk