Kohupiimapätsid pirni-veinikastmes
4 portsjonit; 1 portsjon
250 g rasvata pakikohupiima
1 muna
2 tl võid
4 sl riivsaia
2 sl jahu
2 sl vanillsuhkrut
terake soola
1 õun
200 ml õunamahla
500 ml vett
Kaste:
2 pirni
150 ml vett
100 ml kuiva veini
1 tl sidrunimahla
1 kaneelikoor
2 tl suhkrut
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
-
Nõruta kohupiim, sega juurde lahtiklopitud muna, sulatatud või, riivsai ja jahu, maitsesta vanillsuhkru ja soolaga
-
Koori õun ja riivi jämeda riiviga kohupiima hulka. Aseta 30 minutiks külmikusse.
-
Kuumuta potis õunamahl ja vesi keemiseni. Tõsta lusikaga tainast pätsid ja keeda neid tasasel tulel 10 minutit.
-
Tükelda pirnid. Pane potti vesi, lisa vein, maitsesta sidrunimahla, kaneelikoore ja suhkruga. Lisa pirnitükid ja kuumuta keemiseni. Lase pirnidel nõrgal tulel veel mõni minut tõmmata. Võta kaneelikoor välja ja maitsesta veel suhkruasendajaga.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, veebruar 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...