Heeringatort

Heeringatort

10 portsjonit; 1 portsjon  

 

400 g väherasvast heeringafileed

2 keedetud muna

4 viilu rukkileiba

400 ml paksemat maitsestamata jogurtit

100 g väherasvast majoneesi

sinepit

1 sl želatiini

tilli

rohelist sibulat

porrut

valget pipart

värsket kurki

paprikat

 

  1. Lõika heeringas ja leivaviilud tükkideks, munad viiludeks. Haki till, sibul ja porru.

  2. Vooderda vorm toidukilega. Jaota põhjale ja külgedele munaviilud, pane peale heeringatükid ja porru.

  3. Sega maitsestamata jogurt majoneesiga, lisa till ja roheline sibul ning maitsesta sinepi ja pipraga.

  4. Lahusta želatiin ja nirista jogurti-majoneesisegusse.

  5. Kalla segu kalatükkidele ja pane peale leivatükid.

  6. Aseta vorm vähemalt paariks tunniks külmikusse.

  7. Enne pakkumist kummuta tort vormist serveerimisalusele.

  8. Kaunista tilliokste, kurgi ja paprikaga.