Kõrvitsasupp
4 portsjonit , 1 portsjon
1,2 kg kõrvitsat
spray õli (3 tl õli)
2 sibulat hakitult
4 küüslauguküünt
3 sellerivart hakitult
2 porrut hakitult
2 porgandit hakitult
1 tl õli
1,5 l köögiviljapuljongit
Serveerimiseks:
4 sl kõrvitsaseemneid
4 sl 10% hapukoort
-
Koori ja puhasta kõrvits seemnetest, lõika kuubikuteks ja pane kaussi.
-
Piserda üle spay õliga (kui pole spray õli, piserda peale õli ja sega läbi nii, et see jaotuks ühtlaselt kõrvitsatükkidele).
-
Kuumuta ahi 180 kraadini. Kalla kõrvits fooliumile ja keera pakiks ning küpseta ahjus umbes 20 minutit kuni viljaliha on pehme. Jahuta veidi.
-
Piserda kastmepann õlisprayga (või 1 tl õli) ning prae sibulat ja küüslauku 2 kuni 3 minutit.
-
Lisa seller, porru, porgand ning küpseta veel 2 kuni 3 minutit, seejärel lisa puljong ja soovi korral maitseaineid, kata kaanega, kuumuta keemiseni ja lase podiseda 15 kuni 20 minutit.
-
Võta tulelt ja püreeri supp.
-
Pruunista kõrvitsaseemned mõni minut pannil kuldpruuniks.
-
Serveerimisel lisa igale portsjonile kõrvitsaseemned ja 1 sl hapukoort.
NB! kasutades spray õli, arvesta portsjoni kohta 3 ühikut.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...