Kõrvitsasupp

Kõrvitsasupp

4 portsjonit , 1 portsjon

 

1,2 kg kõrvitsat

spray õli (3 tl õli)

2 sibulat hakitult

4 küüslauguküünt

3 sellerivart hakitult

2 porrut hakitult

2 porgandit hakitult

1 tl õli

1,5 l köögiviljapuljongit

 

Serveerimiseks:

4 sl kõrvitsaseemneid

4 sl 10% hapukoort


 

  1. Koori ja puhasta kõrvits seemnetest, lõika kuubikuteks ja pane kaussi.

  2. Piserda üle spay õliga (kui pole spray õli, piserda peale õli ja sega läbi nii, et see jaotuks ühtlaselt kõrvitsatükkidele).

  3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kalla kõrvits fooliumile ja keera pakiks ning küpseta ahjus umbes 20 minutit kuni viljaliha on pehme. Jahuta veidi.

  4. Piserda kastmepann õlisprayga (või 1 tl õli) ning prae sibulat ja küüslauku 2 kuni 3 minutit.

  5. Lisa seller, porru, porgand ning küpseta veel 2 kuni 3 minutit, seejärel lisa puljong ja soovi korral maitseaineid, kata kaanega, kuumuta keemiseni ja lase podiseda 15 kuni 20 minutit.

  6. Võta tulelt ja püreeri supp.

  7. Pruunista kõrvitsaseemned mõni minut pannil kuldpruuniks.

  8. Serveerimisel lisa igale portsjonile kõrvitsaseemned ja 1 sl hapukoort.


NB! kasutades spray õli, arvesta portsjoni kohta 3 ühikut.