Külm peedisupp- sobib ka kuumalt

Külm peedisupp- sobib ka kuumalt

4 portsjonit, 1 portsjon

10 ettevalmistamine +  1h peedi grillimiseks

500 g kooritud toorest peeti (või keedupeeti) 
500 ml peedimahla        
50 ml õunamahla
1 tl punase veini äädikat
soovi korral jahvatatud valget pipart
4 tl crème fraiche või 10% hapukoort  
tillioks
4 x 50 g õhukest lavašši 

1.Lõika peet õhukesteks ketasteks ja grilli ahjus umbes 1 tund. Kui kasutad eelnevalt keedetud peeti, siis grilli kuni peet on saavutanud küpsenud värvuse.
2.Jahuta peet ja püreeri.
3.Lisa juurde peedi- ja õunamahl ning püreeri uuesti läbi. Maitsesta valge pipra ja veiniäädikaga. Sega hoolikalt.
4.Serveerimisel lisa igale portsjonile 1 tl crème fraiche ja kaunista tillioksaga. Iga portsjoni juurde lisa 50 g väiksemateks tükkideks rebitud lavašši.
Suppi võib valmistada ka kuumalt. Selleks keeda mõni minut püreeritud peedi ja mahlasegu tasasel tulel ning serveeri.